Начало » ОБРАТ В СЛУЧАЯ С УБИЙСТВОТО НА ЖОРО ПЛЪХА! ПРОКУРАТУРАТА ИЗНЕСЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ВИНАТА НА Д-Р ГЕОРГИЕВ

ОБРАТ В СЛУЧАЯ С УБИЙСТВОТО НА ЖОРО ПЛЪХА! ПРОКУРАТУРАТА ИЗНЕСЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ВИНАТА НА Д-Р ГЕОРГИЕВ

by admin
0 comment

Арестуваният в Пловдив д-р Иван Димитров е направил опит да заличи следите от местопрестъплението, разкриха от Прокуратурата в града под тепетата, на петия ден от убийството.

След като по негови думи е изпразнил цял пълнител в крадеца Жоро Плъха, вместо да се обади на тел. 112, докторът е позвънил на свой приятел и го е помолил да дойде в дома му. Двамата заедно са заличавали следите от местопрестъплението.

Това оповести окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на извънреден брифинг с медиите.

Той обясни, че на 2 март през нощта Жоро Плъха е направил опит да краде вещи от гаража на доктора, който се намирал в блока.

„Жоро Джевизов не е влизал в жилището на доктор Димитров, което се намира на 2-ия етаж на къщата му. По това време съпругата му Жулиета и двете деца не са били вътре, както досега се говореше в публичното пространство“, посочи още Румен Попов.

След като чул шума от двора, лекарят излязъл навън с незаконно притежавания си пистолет „Валтер“. Плъха започнал да го замеря с различни предмети. Все още не е ясно с какво е ранил лекаря по глезена – с метална тръба, табела или нож. Доктор Димитров е стрелял по крадеца, по неокончателни данни става въпрос за 2 до 5 изстрела, единият от които е попаднал в гърдите на Джевизов. Апашът е пробягал около 110 метра и е издъхнал върху капака на кола в близост до областната управа на Пловдив.

Наблюдаващият прокурор Георги Пенев заяви, че лекарят и неговият приятел, с когото са прикривали следите от местопрестъплението, около 2 часа са се опитвали да намерят крадеца. Доктор Димитров пък е молил 2-ма души, собственици на камери, да изтрият записите от тях. Експертизата ще покаже дали това е направено от тях, но от видеото се виждал лекарят с пистолет в ръка. А въпросното оръжие е било укрито от втори помагач на доктора и все още не е открито. Кой е този втори човек от прокуратурата не пожелаха да уточнят с аргумента, че е следствена тайна.

Доктор Иван Димитров ще бъде освободен днес от ареста с подписка. Срещу него са повдигнати 2 обвинения – за превишаване на неизбежната отбрана и за незаконно притежаване на оръжие.

По материали от „24 часа“

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.