Начало » ПРОКОПИЕВ, ТРАЙКОВ И ДЯНКОВ СЕ ИЗПРАВЯТ ПРЕД СЪДА

ПРОКОПИЕВ, ТРАЙКОВ И ДЯНКОВ СЕ ИЗПРАВЯТ ПРЕД СЪДА

by admin
0 comment

Иво Прокопиев, Трайчо Трайкови и Симеон Дянков се изправят пред съда. Обвинението срещу тримата е безстопанственост в особено големи размери заради продажбата на миноритарния дял на електроразпределителното дружество EVN.

Делото срещу тримата е първото от т. нар. дела за корупция, които вече ще се гледат единствено в Специализирания съд. След фалстарт през януари днес се очаква процесът да започне.

Тримата, заедно с още трима мениджъри от консултантската фирма „Булброкърс” са подсъдими за приватизацията на държавния дял, възлизащ на 33% от енергоразпределителното дружество ЕВН. Предишното разпоредително заседание бе отложено, защото двама от „Булброкърс“ не успели да организират защитата си, а третият получил обвинителния си акт със закъснение. Тогава отсъстваше и адвокат Даниела Доковска, защитничка на Прокопиев, която бе заминала за САЩ.

Дянков ще отговаря за това, че с приватизацията била облагодетелствана фирмата „Булброкърс” с над 1,2 млн. лв.

Според обвинителния акт на прокуратурата Прокопиев е подбудил финансовия министър, защото самият той има дялове в дружеството. Трайков пък е отговорен като министър на енергетиката за умишлена безстопанственост, довела до над 20 млн. лв. щети.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.