Начало » Адвокатът на Божков: Няма обвинения срещу Божков за подкуп

Адвокатът на Божков: Няма обвинения срещу Божков за подкуп

by Manager
0 comment

Обвинението на Божков по това дело е, че е подбудил и подпомогнал към определения момент тези, които са изпълнявали функцията на председател на хазарта примерно да не отчетат факта, че е било таксувано по друг начин, а не по този, който твърди самото обвинение. Разликата е в таксуването. Няма обвинения за подкуп. Обвинението е за престъпление по служба, че е подбудил и подпомогнал председателите на комисията по хазарта към съответния момент да ни нарушат служебните задължения.

Това заяви адвокатът на бизнесмена Васил Божков – Георги Гатев, предаде БГНЕС.

„Това са много материали, примерно 250 тома. Това са разпити, документи, какво ли не. Какво може да има в едно разследване“, каза Гатев и добави, че нищо ново няма в сравнение с това, нещо ново няма – „както беше повдигнато обвинението, така си върви, така го и приключваме“.

„Още е самото начало на предявяване на разследването, след нас ще дойдат други колеги, други обвиняеми, така че тази процедура ще продължи сигурно доста време“, обясни той.

Попитан дали ще иска допълнителни действия по разследването, адвокатът отбеляза, че не може нищо да каже. „Сега все още сме в процес на проучване и когато се предадат вече окончателно материалите, тогава вече можем да правим искания, бележки, възражения, както казва законът, но това е въпрос на преценка“, допълни той.

Разминаването между твърденията на Прокуратурата, че Божков е ощетил хазната с над 500 млн. лв., а бизнесменът твърди, че такива са били налозите, Гатев коментира, че се е появило от „един доклад, който беше изготвен от една организация“. „Ние сме на съвсем друго мнение, че въобще няма такова ощетяване от наша страна, имам предвид на обвиняемите“, добави той.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.