Начало » Богданов: В ДКК видяхме корупция, 800 млн. лв. са дадени директно

Богданов: В ДКК видяхме корупция, 800 млн. лв. са дадени директно

by Manager
0 comment

Министърът на икономиката Богдан Богданов заяви, че въпросът дали той ще остане начело на стопанисваното от него ведомство след ротацията ще решат министър-председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. И поясни в ефира на „На Фокус“ по Нова тв, че работата и приоритетите, които са очертали в икономическото министерство са за срок далеч след ротацията.

На въпрос ще бъде ли закрита ДКК, той отговори: „Видели сме корупция, сигнализирани са компетентни органи. Общият размер на сумите, които са възложени без обществени поръчки директно на определени компании е приблизително 800 млн. лв. Имаме съмнения как са възлагани. За част от сумите прокуратурата каза, че няма основание да образува производство. Сезирали сме и съда. Имаме пълна подкрепа от премиера и вицепремиера за всичко което правим до момента“.

Той коментира и ще бъде ли реформирана Комисията за защита на потребителите. „Това ръководство е тотално компрометирано. Предложили сме екип, обсъждат се в момента конкретните кандидатури, чака се решението на съда за смяната, която е извършена от служебния кабинет. КЗП ще е основният орган, който ще защитава интересите на потребителите при плавното преминаване към еврозоната“, поясни той.

Относно влизането ни в Шенген, той заяви, че България систематично следва своите приоритети.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.