Начало » КАРАНИКОЛОВ: ПОДАВАЙТЕ ПИСМЕНИ СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

КАРАНИКОЛОВ: ПОДАВАЙТЕ ПИСМЕНИ СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

by admin
0 comment

Всички говорят за корупция, но за да я отстраним, трябва да се помагаме. Много подадоха сигнали, но не искаха да го направят писмено.

Това коментира икономическия министър Емил Караниколов пред bTV, който обобщи корупционната схема, която се случи в оперативната програма за конкурентоспособност. 

Той коментира, че преди около три седмици ДАНС и прокуратурата са задържали служител на оперативната програма, срещу когото са подадени неофициални сигнали от редица фирми. 

„Много подадоха сигнали, но не искаха да го направят писмено. Само едно дружество се съгласи да помогне „, поясни Караниколов. По думите му въпросният служител е искал пари от фирмите, като им е обещал в замяна да се класират за програмата.

„Получихме един сигнал, сега имаме второ. Така се бори корупцията, но всички трябва да помагат „. 

Министърът отказа да даде повече подробности за случая.

Караниколов коментира предложението на ГЕРБ да увеличи срока за разследване на приватизационните сделки.

„Нека има ревизия на прехода. Всички ревизии, които могат да се извършат, е добре да се извършат. Обществото трябва да знае как е вървял процеса на раздържавяване „, смята Караниколов.

По думите му сделките, които подлежат на проверка, не са само на държавно ниво, а трябва да се проверят и тези в общините. 

„В агенцията за приватизацията има над 7000 сделки“, поясни той. Според него от ревизиите ще има ефект, защото така ще станат ясни много данни, които към момента са недостъпни. 

Източник: dir.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.