Начало » Гешев: Взимани са гигантски подкупи за Южен поток!

Гешев: Взимани са гигантски подкупи за Южен поток!

Гешев бил уволнен, защото заплашил да арестува Путин

by Manager
0 comment

Доскорошният главен прокурор Иван Гешев заговори за тлъсти комисионни, получавани от български политици, за да се построи газопроводът „Южен поток“. Алтернативната тръба заобиколи Украйна, отвори нов маршрут за руския природен газ към Европа и направи нападението над Украйна възможно.

Газопроводът, който Европейската комисия спря заради корупционни практики и защото не отговаряше на европейските правила за конкуренция, беше довършен през 2020 г. с 3 млрд. лв. от държавния бюджет под името „Балкански поток“ . Прокуратурата не е разследвала участвалите в проекта. Не беше разследвано и изчезването на пътната карта с „Газпром“.

Дни след като излезе от държавното обвинение Гешев, който работи по свой политически проект, казва, че корупция при строителството на „Южен поток“ е имало. „Сред новите активни борци срещу путинизма разпознах онези, които подаряваха овчарки на Путин и строяха Южен поток срещу тлъсти комисионни“, написа той днес във фейсбук по повод визитата на украинския президент Володимир Зеленски в София на 6 юли.

„Тези хора са преди всичко лицемери и отцеругатели – те не са искрени нито с Путин, нито със Зеленски, още по-малко пък със своя народ, когото са превърнали в заложник на личното си оцеляване и в жертва на техните кражби“.

Гешев само маркира темата за корупцията и повече коментира отношението на българските политици към Зеленски. Продължава да обвързва факта, че е загубил поста си (отстраняването е поради уронване на престижа на съдебната власт) със заканата си да арестува Путин, ако стъпи на българска земя.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.