Начало » Евролигата приключи разследването си за подкуп на съдии във финалите на турнира Еврокъп през 2021 година

Евролигата приключи разследването си за подкуп на съдии във финалите на турнира Еврокъп през 2021 година

by Manager
0 comment

Баскетболната Евролига приключи разследването срещу съдиите на финалната серия от турнира Еврокъп през 2021 година между УНИКС Казан (Русия) и Монако (Франция), след като не откри доказателства за подкупване на някой от реферите, съобщават от пресслужбата на надпреварата.

„В резултат на разследването и въз основа на събраните данни беше установено, че няма ясни доказателства, които да установяват, че е даден подкуп. В тази връзка разследването се обявява за неубедително и е приключено. Евролигата остава ангажирана да защитава ценностите на спорта“, се казва в изявление на Евролигата.

През август 2023-а украинският рефер Николай Амбросов разказа пред сайта „Eurohoops“ за опит да бъде подкупен преди втория мач между УНИКС и Монако на 30 април 2021-а, за да съдийства в полза на УНИКС. Мачът завърши с победа на Монако с 86:83. Според Амбросов той е отказал подкупа. През август 2023-а Евролигата обяви началото на разследването срещу рефера.

Еврокъп е втората по сила европейска клубна надпревара. През 2021 година Монако спечели финалната серията с 2:0 победи, а УНИКС завоюва трофея през 2011-а.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.