Начало » Денков каза как правителството се бори с корупцията

Денков каза как правителството се бори с корупцията

by Manager
0 comment

Какво прави кабинетът „Денков – Габриел“, за да пребори корупцията в държавата? На този въпрос отговори министър-председателят Николай Денков по време на традиционното си включване в социалните мрежи, на които разговаря с граждани. По думите му голяма част от законите, които са приети от 49-ото Народно събрание, подготвени от министъра на правосъдието Атанас Славов, са били първа стъпка в решителната борба с корупцията.

„И антикорупционния закон и съдебната реформа, това са все промени, които ще дадат своя резултат„, категоричен беше той.

Примери Той даде пример и за работата на министрите. „Министърът на спорта наскоро припомни, че през 2020 г. ММС обяви, че ще построи 25 физкултурни салона, за което плаща 22 млн. лева със 100% аванс. Днес от тези 25 физкултурни салона е построен само един-единствен. Нито милиони, нито салони“, каза Денков.

По думите му отчетността за парите е била направена направена така, че парите да не могат да бъдат върнати. „Документите вече са дадени на прокуратурата“, добави премиерът. По отношение на Държавната консолидационна компания (ДКК) той припомни, че още през 2021 година като служебен министър на икономиката Кирил Петков даде пример за 500 млн. лв., дадени за ремонти на язовири, но се оказа, че ремонти не са правени.

„Сегашният министър казва допълнително са се увеличили проблемите. Разберете, министрите не са съд и прокуратура. Важно е такива неща повече да не могат да се случват„, категоричен беше министър-председателят.

/Инфо: Actualno.com/

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.