Начало » Караджов: В новите условия на АПИ са заложени възможности за корупция

Караджов: В новите условия на АПИ са заложени възможности за корупция

by Manager
0 comment

новите условия на Агенция „Пътна инфраструктура“ при новото ръководство са заложени множество корупционни възможности. Нашите поръчки бяха проверявани от българския клон на Асоциация „Прозрачност без граници”, то тук всякакъв контрол е изхвърлен, защото външен одитор щеше да каже, че те са с корупционен потенциал“.

Това каза за Би Ти Ви народният представител от „Има такъв народ“ Гроздан Караджов, бивш министър на регионалното развитие.

Пътищата бяха използвани от ПП, за да се маскира невъзможността да управляват държавата и тоталния срив, до който доведе лошият бюджет, който те предложиха по време на актуализацията. Ако реферирате към репликата, която вчера Кирил Петков направи, казвайки, че пътищата вероятно могат да станат за причина за падане на управлението, е „гузен негонен бяга“. Спорът между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ не е за пътищата, а за кадровите назначение“, посочи той.

„Изведнъж се появява темата за пътищата. Кирил Петков казва, че те са електронни и публични за първи път, на най-ниска цена и са по честни условия. И трите неща не са верни. Чиста лъжа е. Една групичка фирми открай време е абонирана за всички пари, които се дават за ремонт, поддръжка и строителство. Тази групичка е узурпирала всички пътни проекти. Моят екип разработи начин, по който ние да ги изложим на истинска конкуренция“, добави Караджов.

Намалихме изискванията за опит на фирмите. Във всеки град фирма можеше да кандидатства. Десетки фирми проявиха интерес към този конкурс, но какво стана – служебното правителство го анулира и се върнаха към старите порочни практики.
Какво се предлага от сегашния министър Цеков – опит в строежа на 400 километра пътища или магистрали. На това отговарят само шест фирми в България. Лобират тези, които и преди бяха близки до властта. Сега са пробили при „Продължаваме промяната“. Второто по-брутално условие е 70 млн. лева оборот за последните три години от такива дейности. Колко са тези фирми? Казвам ви – пет или шест, или най-много 7“, подчерта бившият регионален министър.

Ако се погледне в генезиса на „сглобката“ – нещо, което е заченато в грях към собствените им избиратели, няма как да е стабилно независимо какви благородни цели си поставя. Участниците в сглобката нямат доверие помежду си. Резултатът от това управление е плачевен и е пълен провал“, допълни депутатът от ИТН.

Ние бяхме готови да участваме в управление, в което не участват Кирил Петков и Асен Василев, тъй като сме видели капацитета и некадърността на екипа на „Продължаваме промяната“ да управляват държавата“, каза още Гроздан Караджов.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.