Начало » ЗАПОЧНА МЕГАПРОЦЕС ЗА КОРУПЦИЯ ВЪВ ФИФА

ЗАПОЧНА МЕГАПРОЦЕС ЗА КОРУПЦИЯ ВЪВ ФИФА

by admin
0 comment

Тримата бивши ръководители на футбола в Южна Америка ще заминат за Ню Йорк, където ще бъдат съдени заради корупционни практики в FIFA в процес, който се очаква с огромна интерес. Хосе Мария Марин, Мануел Бурга Сеоане и Хуан Ангел Напут са първите разследвани, които ще бъдат изправени пред съда във връзка с корупционния скандал, разтърсил световното футбол през 2015 г. и доведе до края на ерата на Сеп Блатер начело на ФИФА.

На откриването на заседанието в Бруклин бяха представени първите доказателства за незаконни банкови сделки, свързани с схеми на измами. И тримата вече са пледирали невинни по обвинения в ракети, измама, пране на пари и фалшиви сделки – всичко това доведе до тяхното лично облагодетелстване.

Техните адвокати обаче определят доказателствата като слаби и подвеждащи.

Още над 40 човека са признали за виновни и участници в корупционна схема, продължила близо 24 години и доведоха до отклоняване в частни сметки на около 150 млн. долара, дошли от продажбата на телевизионни права и кандидатури за домакинства на турнири и турнири на ФИФА.

Марин е бивш президент на Бразилската футболна конфедерация, Бурга е ръководител на Федерацията на Перу, докато Парагвайцът Напут преди е бил начело на КОНМЕБОЛ – Южноамериканската футболна конфедерация. Американският прокурор Кейт Еделман заяви, че водената от него юрисдикция разполага с повече от 2 млн. за периода от 2000 г. до 2015 г., които установяват корупционни практики в КОНМЕБОЛ.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.