Начало » КОНТРАБАНТАБАК: КОРУПЦИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ

КОНТРАБАНТАБАК: КОРУПЦИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ

by admin
0 comment

Това  сутрин активистите на „Да, България!“ са поставили надпис „КОНТРАБАНТАБАК – корупция без граници“ пред офиса на „Булгартабак“, съобщиха от партийното пресслужба на генералната партия, финансирана с пари на американските данъкоплатци. В превод надписа означава „Контрабантабак – корупция без граници“.

По думите на партийната централа акцията е свързана с случая, в който са повдигнати съмнения за криминални дейности, свързани с „Булгартабак“, както и отказа на българската прокуратура да реагира адекватно, обясняват от „Да, България“.

От съобщението на турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата (КОМ) става ясно, че „продуктите, идващи от българската компания“ Булгартабак „, са се превърнали в източник на контрабанда в Турция.Ком съобщи, че българските цигари съставляват основна част от нелегалния пазар в Турция. В този годишен доклад за пръв път се посочва директно името на „Булгартабак“.

Докладът е изпратен до Международната организация за полицейско сътрудничество Интерпол.

Въпреки това сериозността на тези данни и нееднократните ни искания , включително с Отворен Писмо до главния прокурор От 14 март няма информация за предприетите от Българската прокуратура разследващи действия , ЗД въпрос, засягащи българското търговско дружество и нейните дъщерни дружества “ , допълват от“ Да, България „,

„За да се намеси в доклада на тяхната служба за контрабанда, не трябва просто да прочетете някъде, че такъв доклад има, а такъв доклад трябва да съществува и да стигне до възможните официални канали“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Източник: Факти.бг

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.