Начало » Наследникът на Samsung получи помилване от корейския президент

Наследникът на Samsung получи помилване от корейския президент

by Manager
0 comment

Samsung е технологичен гигант и конгломерат с водеща икономическа роля за корейската икономика. Продажбите на компанията имат важно значение за местния бизнес, тъй като заедно с LG осигуряват над 40% от износа на Южна Корея. Корейският производител управлява внушителните финансови активи и има силно влияние в почти всеки технологичен сектор.

От дълго време, обаче наследникът на Samsung има сериозни проблеми с правосъдието в страната. Обвиненията в подкуп и корупция със сигурност не влияят добре на имиджа на Samsung. Въпреки това Лий Джае-йонг е фигура с изключително значение за бъдещето на корейския гигант. Той е наследник на фамилията основала компанията, който беше освободен условно през август 2021г.

Сега отпада и следващата пречка да поеме управлението на Samsung в своите ръце, тъй като корейския президент официално помилва Лий Джае-йонг. Високопоставени служители в правосъдното министерство на Южна Корея допълних, че бизнес лидера е нужен за решаване на икономическата криза в страната.

Помилването донякъде има символичен характер, след като наследникът на Samsung вече излежа ефективна присъда от 18 месеца. Все пак сегашното решение означава, че Лий Джае-йонг ще може да поеме ефективното управление на Samsung при минимални законови ограничения. Условното освобождаване забраняваше да бъде нает на работа в продължение на пет години и да не пътува в чужбина.

Това ще отпадне, като Южна Корея ще изтрие и криминалното досие на 54-годишният вицепрезидент на Samsung. Aктивните действия на компанията се очаква да стимулират създаването на много работни места, както и инвестициите в технологии, гарантиращи устойчив растеж. Шефът на Samsung приветства решението и обеща да бъде усърден в своята работа и подкрепа за местната икономик

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.