Начало » Задържаха група за документни измами и пране на пари във Варна

Задържаха група за документни измами и пране на пари във Варна

by Manager
0 comment

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство за престъпление във връзка с разкрита организирана престъпна група, извършила множество престъпления, свързани с документни измами и пране на пари. Към наказателна отговорност са привлечени четирима души. Двама от тях – организатора и един от участниците, са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за определяне на мярка за неотклонение, предаде кореспондентът на БГНЕС.

На 7 октомври 2022 година под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна е проведена специализирана операция от служители на ГДБОП при МВР от Варна и Добрич. Разкрита е организирана престъпна група, която от месец октомври 2021 година до момента е действала на територията на Варна и Силистра. Групата е извършила множество престъпления, свързани с документни измами и пране на пари, като установения размер на нанесените щети е 100 000 лева. Групата се състои от четирима души на възраст между 31 и 43 години, като неин организатор е 36-годишният К.К. от Силистра.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на четиримата продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Изясняват се допълнителни детайли около участието на всеки един от тях в извършването на деянията, уточняват от прокуратурата.

Информация по случая бе изнесена днес от окръжния прокурор на Варна Красимир Конов на съвместен брифинг с представител на ГДБОП при МВР от града, съобщава БГНЕС.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.