Начало » Близо 6000 обаждания в кол центъра за сигнали за корупция на румънското МВР за първите три месеца на годината

Близо 6000 обаждания в кол центъра за сигнали за корупция на румънското МВР за първите три месеца на годината

by Manager
0 comment

Общо 5 945 обаждания са регистрирани в антикорупционния колцентър на Министерството на вътрешните работи на Румъния през първите три месеца на тази година. Те са с 555 повече в сравнение със същия период на миналата година, става ясно от прессъобщение, изпратено до Аджерпрес от Главна дирекция „Антикорупция“ на МВР на Румъния.

По изпратената от жалбоподателите информация с оперативен интерес са образувани 10 наказателни производства. Най-краткият срок, в който е организиран и извършен полицейски арест, е 20 минути от момента на уведомяването.

Три пъти повече са сигналите от градовете, като най-много са обажданията от окръзите Олт и Ковасна и тези от община Букурещ.

През 2022 г. са получени общо 20 805 обаждания в колцентъра на МВР. По подадената информация са регистрирани 40 наказателни производства, образувани и проведени са 10 полицейски акции. Относно подадените сигнали за корупционни прояви от страна на служители на МВР става ясно, че повече от половината сигнали са подадени от полицаи на възраст до 30 години.

Системата за антикорупционен кол център е разработена чрез модул за управление на електронни документи и обаждания, разширен на национално ниво от август 2022 г. Тя предлага лесен начин за комуникация и докладване на факти за корупция, като в същото време представлява средство за насърчаване на уменията и компетенциите на Главна дирекция „Антикорупция“, се казва още в прессъобщението.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.