Начало » ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПОГВА КОРУМПИРАНИ ОТ РУСИЯ ПО ЗАКОН КАТО „МАГНИТСКИ“

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПОГВА КОРУМПИРАНИ ОТ РУСИЯ ПО ЗАКОН КАТО „МАГНИТСКИ“

by admin
0 comment

Депутатите от британския парламент и министри от кабинета на страната са готови със законопроект против корупцията извън страната. Става дума за приемането на жестоки мерки срещу руските служители и политици, както и за колегите им от Югоизточна Европа, съобщава британският таблоид The ​​Telegraph.

Разследванията и санкциите ще се налагат само на доказани корупционни хора, както и на такива, които нарушават човешките права. Очаква се да не се издават визи за лицата от списъка и да бъдат замразени активите им на територията на Обединеното кралство.

По всяка вероятност законът ще бъде версия на приетия в САЩ закон „Магнитски“. Новият законопроект вече е в Палатата на общините, но правителството иска да внесе някои допълнения. Те касаят най-вече още практики на корупция, за които да бъдат преследвани висши държавни служители и хора от управлението и политиката на съответните страни.

Изработването на британската версия на закона „Магнитски“ е започнало преди отравянето на руския шпионин Сергей Скрил и неговия дъщеря.

Властите в Лондон са категорични, че ако се докаже участието на Москва в тежката престъпност, към нея ще бъдат предприети съответни мерки и санкции.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.