Начало » ШЕФЪТ НА „АНТИКОРУПЦИЯ“ ОБЕЩА АРЕСТИ ЗА ПОДКУПНИ ПОЛИТИЦИ И МАГИСТРАТИ

ШЕФЪТ НА „АНТИКОРУПЦИЯ“ ОБЕЩА АРЕСТИ ЗА ПОДКУПНИ ПОЛИТИЦИ И МАГИСТРАТИ

by admin
0 comment

Реални резултати в най-скоро време и задържани лица за корупция. Това обеща шефът на новата мегакомисия „Антикорупция“ Пламен Георгиев, който бе избран за поста само преди седмица, а преди това оглавяваше КОНПИ. Вече имаме редица сигнали, обясни той в предаването „120 минути“ в ефира на bTV.

„Не става дума буквално с пари в ръката. Ще бъдат задържани хора , които ще покажем, че са взели пари , за да свършат нещо. Става дума за хора, които се занимават с политика и магистрати“, уточни той. Георгиев заяви, че трябва да се елиминира и корупцията в съдебната системата, защото това ще оправи и всички други обществени отношения. „Изключително важно е да спрем освен сред политическите лица и в съдебната система. Имаме сигнали и за едните и за другите“, каза той.

Георгиев отново отрече нападките на опозицията, че е политически зависим и обясни, че се е почувствал омерзен от дебатите в пленарна зала по време на избирането му за шеф на комисията. След дебата в НС получил обаждания от депутати, които му казали – „Нищо лично, това е просто политика“. Той даде да се разбере, че не приема такова „заиграване“ с името му.

Георгиев заяви, че сам ще прецени кого да покани за член на комисията и няма да търси мнението на депутатите. Едновременно с това допусна, че изборът му може и да не получи одобрението им и че не дава гаранции, че предложените ще бъдат избрани. Увери че ще предложи четирима утвърдени професионалисти – един с експертиза по отнемане на незаконно имущество, един специалист по конфликта на интереси, един – по публичния регистър и един по проверки на агентите.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.