Начало » Сашо Диков: В родния футбол ще настъпи коренна промяна, само когато Бойко Борисов бъде осъден за корупция

Сашо Диков: В родния футбол ще настъпи коренна промяна, само когато Бойко Борисов бъде осъден за корупция

by Manager
0 comment

Относно оставката на Борислав Михайлов, той посочи, че подобен сценарий сме гледали преди 4 г.

 

„След това, когато Бойко Борисов падна от власт, каза, че се връща и започнаха съдебни битки“, припомни журналистът.

 

„На този човек (бел. ред. Борислав Михайлов) просто не трябва да се врява на нито една дума. Той неслучайно каза, че подава оставка, а Конгресът на БФС да реши дали да я приеме. А уставът е такъв, че и ЦСКА, и Левски, и Горно Нанадолнище имат по един глас, гласовете им тежат еднакво“, отбеляза Диков.

 

„Затова тези недоразумения, които от 18 г. ръководят футбола у нас, още са на постовете си. И тъй като повечето клубове се ръководят от хора, които са на ръба, между светлото и тъмното, за тях Боби Михайлов е много удобен, защото той не изисква от тях да спазват много правила“, коменитира още журналистът.

 

„В Румъния има двама осъдени премиери, в Хърватия – футболно чудо, бившият премиер беше осъден на 8 г. затвор за корупция, в Словения бившият премиер беше осъден на 2 г. затвор. В Сърбия има министри, арестувани за корупция, в Гърция двама бивши премиери са разследвани за корупция и министърът на отбраната е осъден. А тук записът „Ало, Ваньо“, например, за което се лежи в затвора между 3 и 8 г., завърши с едно голямо нищо. Прокуратурата не търси отговорност,“ категоричен бе Диков.

 

„Не може да сложим някакъв ред във футбола, ако не се сложи ред в големите правила. Нашият футбол е в плен на корупцията. Въпросът е да дойдат хора, които да вкарат нещата в някакви прилични граници“, допълни журналистът.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.