Начало » СЪДЪТ ОСТАВИ ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ЗА ПОСТОЯННО В АРЕСТА

СЪДЪТ ОСТАВИ ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ЗА ПОСТОЯННО В АРЕСТА

by admin
0 comment

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста кмета на „Младост“ Десислава Иванчева, нейния заместник Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Те бяха задържани с подкуп преди дни при акция за корупция, проведена от специализираната прокуратура и КПКОНПИ.

Иванчева е обвинена за подкуп в особено големи размери представляващ особено тежък случай.

Съдия Пламен Панайотов каза в своето определение, че изследването на това дали има унизително отношение към обвиняемите лица се прави по друга процедура и ред.

Определението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок, допълва БТА.

Иванчева, заместник-кметът на „Младост“ Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция на спецпрокуратурата и КПКОНПИ преди дни по направление корупция. По-рано днес тя разказа, че сигналът за корупция срещу нея е подаден от „Ваклин Груп“.

От определението на съдията стана ясно, че в показанията на Ваклин се споменават 500 000 евро, които били поискани от Петко Дюлгеров. Беше казано и че в показанията на свидетелите по делото има достатъчно данни да се направи обосновано предположение за съпричастност на лицата към повдигнатите им обвинения. Съдът прецени, че са налице всички предпоставки за това на обвиняемите да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Прокурорът по делото Илиян Рангелов обясни пред медиите, че има документи за това парите да бъдат белязани и разрешения за СРС-та.

Рангелов коментира, че има протокол, чрез който парите дадени от Александър Ваклин за маркиране са му предадени за нуждите на разследването и след това при претърсване са открити и иззети. „Те не са върнати на собственика им и са по делото“, каза прокурор Рангелов.

За това дали има отпечатъци на обвиняемите по парите открити у тях ще стане ясно на по-късен етап, каза още той.

По обвинението за подкуп в особено големи размери наказанието за Иванчева може да бъде от 10 до 30 години затвор.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.