Начало » „Барселона“ получи обвинения в корупция от испанската прокуратура

„Барселона“ получи обвинения в корупция от испанската прокуратура

by Manager
0 comment

Испанската прокуратура е повдигнала обвинения в корупция срещу футболен клуб „Барселона“. Те са за плащания които клубът е направил на Хосе Мария Енрикес Негрейра – бивш заместник-председател на испанската съдийска комисия.

По случая прокуратурата повдига обвинения срещу „Барселона“ като юридическо лице, срещу бившите президенти на клуба Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел, както Енрикес Негрейра и други.

Президентът на „Барселона“ Жоан Лапорта.

Разследващите считат, че между 2001 и 2018 година Енрикес Негрейра е получил около 7 милиона евро за консултации към клуба, свързани със съдиите.

Преди ден стана ясно, че „Барселона“ може да бъде изхвърлен от Шампионската лига.

Клубът не беше санкциониран от Ла Лига заради изтекла давност, но може да получи други наказания, които да се окажат по-тежки.

Вестник „Паис“ съобщава, че вицепрезидент на Техническия комитет на арбитрите предавала пликове в офисите на Барселона всеки път, когато клубът играел мач от Ла Лига или от Купата на Краля. В него имало писмен доклад и видео с анализ на профила на рефера, който трябвало да ръководи следващия им мач.

От „Барселона“ отрекоха всякакви нарушения или конфликт на интереси, като казаха, че са платили само за технически доклади на съдиите, но никога не са се опитвали да окажат влияние върху решенията на арбитрите по време на мачовете.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.