Начало » Измама с европейски средства за милиони разкриха в Румъния

Измама с европейски средства за милиони разкриха в Румъния

Дейности по програми за професионално обучение не са били извършени или са били извършени с по-малък брой часове и обучаеми от посочените в проекта.

by Manager
0 comment

Петима души в Румъния бяха изпратени на съд заради измама с европейски средства в размер на 7,7 милиона леи или около 1 милион и 500 хиляди евро. Това става ясно от прессъобщение на Националната дирекция за борба с корупцията, изпратено до БТА.

Според обвинителния акт, между 2010 г. и 2013 г., в рамките на изпълнението на четири проекта, финансирани с безвъзмездни средства, насочени за подкрепа на уязвими лица на пазара на труда, администраторът търговско дружество „Евро Джобс“ ООД (SC Euro Jobs SRL), в качеството си на ръководител на проекта, е подал в Регионалното звено по Секторна оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, общо 29 молби за възстановяване на средства, към които е приложил фалшиви документи.

От представените по делото доказателства се установява, че реално дейностите по програми за професионално обучение не са били извършени или са били извършени с по-малък брой часове и обучаеми от посочените в проекта.

Преписката по делото е изпратена за разглеждане в съда в Хунедоара.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.