Начало » БСП ВНАСЯ 5 СИГНАЛА ЗА КОРУПЦИЯ СРЕЩУ ГЕРБ В ПРОКУРАТУРАТА

БСП ВНАСЯ 5 СИГНАЛА ЗА КОРУПЦИЯ СРЕЩУ ГЕРБ В ПРОКУРАТУРАТА

by admin
0 comment

БСП внася в прокуратурата пет сигнала за корупционни схеми, съобщава на пресконференция Атанас Зафиров от лявята партия.

„Първият сигнал е свързан с действията на един от знаковите майстори на ГЕРБ – град Стамболийски, като една от първите му работи бе да уволни 42 служители и на тяхно място, според полученото от нас сигнал, са назначени близки персонално до кмета“, заяви Зафиров.

Вторият сигнал е срещу кмета на Тетевен за

неприлични назначения, третият е във връзка със състоянието на охранителната фирма на МО МОБА. Четвъртият сигнал е за съмнение за злоупотреба в община Дулово, свързан с процедура за обществени поръчки.

Петият сигнал е заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Зафиров обясни, че в интервю бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев каза, че благодарение на Цветанов са заловени „Наглите“ и че Цветанов е запознат с човек, вътрешен за „Наглите“, запознал го с друг човек. Според БСП тези обстоятелства поставят въпроси, свързани с морала и закона при осъществяването на срещите между министър и човек, определен от Георгиев като „вътрешен за“ Наглите „.

БСП ще продължи и следващата седмица с внасянето на сигнали и за други български общини като Шумен, Бургас, Септември, каза още Зафиров.

От БСП ще настояват също на извънредното заседание на извънредните заседания на парламентарните комисии по вътрешните работи и финансите, освен изслушването на финансовия министър и директора на „Митници“, да бъдат изслушани и представители на МВР, ДАНС и прокуратурата във връзка със системата БАЦИС, функционира в агенция „Митници“. 
Иван Иванов посочи, че не може да се установи кой, кога и защо е влизал в системата. Според него от докладите на ДАНС и прокуратурата е видно, че ако един човек има паролата за достъп, може да изтрие например три ТИР с цигари, без да има опасения, че ще бъде заловен и ще бъде търсен наказателна отговорност. Според БСП става въпрос за много сериозно източване на държавния бюджет чрез неплащане на акцизи, ДДС и мита.

„Ще искаме още да бъдем разсекретени протоколите от заседанието на комисията за контрол върху приходните агенции, както и доклада на МВР с данни за престъпления, свързани с корупцията“, заяви Иванов.

източник: offnews.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.