Начало » 19 производства са образувани за търговията с вот

19 производства са образувани за търговията с вот

by Manager
0 comment

19 производства са образувани за търговията с вот. Главният секретар на МВР Петър Тодоров отчете резултатите от спецакциите на територията на цялата страна за предстоящите избори.

99 сигнала са обработени към днешния ден, стана ясно от брифинга му. 75 от тях са за нарушение на изборните правила на избирателите, а останалите са административни нарушения на правилата на вота.

За да не се допусне изкривяване на вота, както каза комисар Тодоров, в цялата страна се провеждат множество акции. Днес акции на жандармерията и полицията се провеждат на територията на областите Стара Загора и Добрич. Проверяват се сборищата на криминалния контингент.

В Стара Загора са образувани 8 досъдебни производства и 12 души са арестувани. Хванати са три лица, обявени за общодържавно издирване.

В област Добрич са образувани 9 досъдебни производства. 13 са арестуваните. Всички задържани имат опит в целия спектър на криминалните престъпления. Всички тези акции, които ще продължат имат за цел недопускане купуването на гласове, обясни главният секретар на МВР.

До последно ще продължат акциите на МВР. Старши комисар Атанас Михов от ОД МВР Варна обясни, че и на местно ниво текат акции. Във Варна има образувани 3 досъдебни производства. От началото на кампанията има 13 сигнала там.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.