Начало » Скандалът за корупция на Токио 2020 продължава да расте

Скандалът за корупция на Токио 2020 продължава да расте

by Manager
0 comment
Високопоставен служител във филмовата и развлекателна индустрия в Япония бе обвинен в подкупване на член на организационния комитет на Олимпийските игри в Токио, съобщава агенция АП.
Обвиненията срещу Цугухико Кадокава са поредните от развихрящия се корупционен скандал, свързан с миналогодишните игри в Токио. Той бе арестуван на 14 септември с подозрения, че е дал подкуп в размер на 480 хиляди долара на Харуюки Такахаши, който напусна директорския пост в рекламната компания „Денцу“ и влезе в организационния комитет през 2014. Той имаше голямо влияние върху подготвянето и подписването на спонсорски договори за олимпиадата и бе арестуван и пускан на свобода три пъти от август насам.
В момента Такахаши е в ареста и е изправен пред нови две обвинения за изнудване на представители на компанията за производство на дрехи „Аоки Холдингс“, която предостави дрехите на японските олимпийци, както и „Дайко Адвъртайзинг“.
Според различни информации, арестите и делата ще продължат дълго време, тъй като цели 50 компании спонсорираха олимпиадата.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.