Начало » ИВАНЧЕВА В СЪДА: ЗАЩО МЕ АРЕСТУВАХА ЛИ? ЗА ДА БЪДА СМЕНЕНА СЛУЖЕБНО!

ИВАНЧЕВА В СЪДА: ЗАЩО МЕ АРЕСТУВАХА ЛИ? ЗА ДА БЪДА СМЕНЕНА СЛУЖЕБНО!

by admin
0 comment

Причината за акцията срещу мен е да бъда заменена със служебен кмет на име Румен Русев, който в момента е зам.-кмет в община „Младост“. Това обясни кметът на „Младост“ Десислава Иванчева на влизане в съдебната зала преди разглеждането на мярката ѝ за неотклонение от Специализирания съд, предаде БТА.

Иванчева, зам.-кметът на „Младост“ Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция на спецпрокуратурата и КПКОНПИ преди дни по направление корупция.
По думите на Иванчева фирмата, която е подала сигнала срещу нея, който е довел до операцията по задържането ѝ, се казва „Ваклин Груп“.

Иванчева каза още, че не знае как парите, открити при задържането ѝ в колата, в която се е возила, са попаднали там. По пръстите ѝ не са открити следи от маркера, с който са били белязани парите, а само малко отстрани на дланта, попаднал случайно там, добави тя.

Относно бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, който също е обвиняем за взимане на подкуп в особено големи размери, Иванчева заяви: „Той не ни е давал никакви пари. Просто са намерени в служебната кола, в някакво кашонче“.

На въпрос кога са били подхвърлени парите, тя уточни: „Когато ни обискираха. 5 часа седяхме без адвокат“.

На въпрос дали е ходила в кафенето в градинката „Кристал“ и имала ли среща с Дюлгеров, Десислава Иванчева потвърди, че са пили кафе.

„Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали, не сме получавали. Парите вероятно са подхвърлени. Няма да си държа пари в отворен кашон с мен“, поясни тя.

Иванчева каза още, че без опис са претърсени двете дамски чанти и кашона с пари.

„Жабките, страничните врати, цялото това пространство не са претърсвали, проверявали и описвани, което означава, че всичко е било подметнато и намерено“, обясни тя.

Междувременно, от прокуратурата съобщиха, че не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район „Младост“ Десислава Иванчева.

Иванчева бе доведена в съдебната зала заедно със заместничката ѝ Биляна Петрова. Двете бяха в обособено пространство зад стъкло. Наложи се Иванчева и Петрова да подвикват към журналисти, за да могат да бъдат чути.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.