Начало » ДЕПУТАТИ СЕ ОБЯСНЯВАХА, ЧЕ ВСИЧКИ СА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА И ВОТЪТ НА НЕДОВЕРИЕ БИЛ БЕЗСМИСЛЕН

ДЕПУТАТИ СЕ ОБЯСНЯВАХА, ЧЕ ВСИЧКИ СА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА И ВОТЪТ НА НЕДОВЕРИЕ БИЛ БЕЗСМИСЛЕН

by admin
0 comment

Днес депутатите ще проведат дебатите по внесеното решение на недоверие към кабинета „Борисов 3“. Извънредното пленарно заседание започва в 13 часа и точка единствено в него са именно обсъжданията. БСП внесе последната седмица. Темата е „Корупция“. Социалистите са избрали да направят това самите, без ДПС. Очаква се само тези 2 партии да гласуват с „за“ и да съберат 105 гласа. „Против“ са ГЕРБ, Патриотите и „Воля“. В студиото на БНТ депутатите от парламентарно представените сили изложиха тези въпроси „за“ и „против“ въпросното гласуване.

Управляващите вече обявиха, че не се притесняват от гласуването. Поводът за вота са всекидневните доказателства за дълбокото разпространение на корупцията. Тя е един от основните проблеми за нашата държава. Слагаме знак за равенство между корупцията и ниските доходи, бедността, каза Весела Лечева от БСП.  

За корупцията в съда трябва да има доказателства. До известна степен не е доброволно и недостатъчно мотивирано. Става дума за едно явление, за което никой не е заявил своята подкрепа – никой не е за корупция, всички сме против. Но в момента, в който управлението продира мерки за преструктуриране на органите за борба с корупцията, преди да се видят резултатите, той прави този дебат безсмислен. При това корупцията не е влязла в историческото време, в което е управляван правителството „Борисов 3“, заяви на свой ред Явор Нотев от АТАКА.

По думите на депутата от ГЕРБ Тома Биков, темата корупция предполага да спекулация. „Корупцията се нарича всяко нещо, което не харесва на някого. Това е едно от алтернативните средства за по-бърз достъп до определени държавни услуги. Не съм на мнение, че правителството не прави нищо по този въпрос. Специално през различни политики, като електронното управление. Там също БСП има склонност да казва, че нищо не е направено. Има само 66 закона за отпадане на свидетелството за съдимост „, каза Биков.

Депутатът от ГЕРБ подчерта усилията на управлението за борба с корупцията и заяви, че най-ефективният начин за борба с нея е нейното обезсмисляне, увеличение, тя да бъде направена ненужна. „Това е начина. С изявленията по телевизията едва ли ще се постигне нещо. Мисля, че БСП малко казаха, че ще направят вота и затова го правят. Те дълго време мислиха първо на каква тема да бъде, а след това и върху мотивите. Не съм притеснен, имаме публицистичен преглед на събитията през последните 9 месеца. Има разконцентриране на огъня, а там са избрани майстори, повтарят се вестникарски публикации срещу определени хора „, поясни Биков.

Коментирайки така нареченото пробив в системата на митниците, Биков посочи, че става въпрос за технически проблем, който е открит по време на управлението на ГЕРБ и вече е решен, а БСП са се появили постфактум и са само „надули един балон“. 

В студиото, с изключение на представителя на БСП, всички бяха единодушни, че вотът е неотложен с оглед на българското европредседателство на ЕС. 

Източник: blitz.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.