Начало » Нено Димов: Корупцията няма отношение към Шенген

Нено Димов: Корупцията няма отношение към Шенген

by Manager
0 comment

“Корупцията няма отношение към Шенген, няма отношение и към свободното пътуване на българските граждани. Мигрантски натиск има в Испания, в Италия. Меркел покани в Германия да отидат мигранти. Това няма отношение”, заяви бившият екоминистър Нено Димов.

„Основната теза е, че непрекъснато сме свидетели на двойни стандарти, които делят ЕС. Повод за петицията ми даде гласуването в ЕП на Истанбулската конвенция, с която парламентът (ЕП-б.р.) се опитва да наложи на всички страни нещо, което е против културните особености на някои от държавите, каквато е Унгария, Полша, България. Ние трябва да уважаваме културните си различия“, подчерта той.

Според него повече от 12 години България и Румъния изпълняват всички критерии за Шенген и все се намират лидери, които с тяснопартийните си интереси блокират развитието на Шенген.

“Това е крайно несправедливо. Аз изброих голяма поредица от двойни стандарти, които ни се налагат непрекъснато. В ЕП приеха практически без възражение петицията. Това е пореден натиск, който се опитваме да организираме, за да може България да получи заслуженото си място в Шенген. Свободното движение на стоки, услуги и капитали е фундамент на ЕС и ни се полага от началото на членството ни в ЕС. В момента българските граждани не пътуват свободно, за разлика от австрийските и холандските”, категоричен е той.

Според него има непрекъснат двоен стандарт. „Той се наложи и с пакета „Мобилност“, начинът, по който Хърватия бе приета, а Румъния и България – не“, допълни той пред bTV.

„Свидетели сме на либерална вълна в Европа, унищожаваща фундамента на европейската цивилизация“, подчерта Димов.

Инфо: 24chasa.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.