Начало » Кметът на община Стамболийски е задържан след сигнал за евентуални злоупотреби с евросредства

Кметът на община Стамболийски е задържан след сигнал за евентуални злоупотреби с евросредства

by Manager
0 comment

Кметът на община Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев бе задържан вчера следобед.  Полицейската акция е проведена след сигнал за евентуални злоупотреби с евросредства. Извършени са претърсвания в личния и служебния автомобил на Мараджиев. Маскирани и въоръжени представители на органите на реда са претърсили и личния му дом, и този на сина му.  Икономическа полиция и прокуратура са обискирали фабриката му в град Стамболийски.

Извършени са и проверки и в община Стамболийски. Припомняме, че през март той бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове. Тогава Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания.

Днес община Стамболийски продължава работа с граждани след проведената полицейската акция срещу кмета и областен координатор на ГЕРБ.  По-рано днес той уточни, че е бил разпитван с негови служители, но няма повдигнато обвинение.

Кметът на Стабмолийски описа ситуацията в общинската сграда така:

„Разбити кабинети, разбита входна врата на общината-едно безобразие, което се е случило. Естествено, служителите са стресирани, но те за втори път го преживяват това нещо. Единственото сътресение ще бъде във финансовия и счетоводния отдел, откъдето са взети компютрите. Въпреки искането ни да преснимаме някои документи, които са необходими за работата ни, това не ни беше разрешено.“

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.