Начало » ПРИ БОРИСОВ БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е НАЙ-ЗЛЕ

ПРИ БОРИСОВ БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е НАЙ-ЗЛЕ

by admin
0 comment

През последните години, при Борисов, България продължава да е най-зле, а корупцията в публичния сектор се увеличава и се е превърнала в институционален проблем, това заяви в предаването „Хайд парк”, на телевизия BIT политологът Петър Чолаков, които заедно със социолога Първан Симеонов коментира събитията от изминалата седмица. 

Турция беше по-зле по отношение на борбата с корупцията от нас, но успя да ни изпревари и сега стои икономически по-добре, допълни политологът

За корупцията си струва да се говори и да се превърне в тема за вот на недоверие. В същото време обаче се наблюдава „политически картел“, при който дори патриоти и етнически партии заемат сходни становища,.

Няма нов гейт, затова се спихна темата за корупцията в НС. Появиха се нови теми като тази за Пирин, което допринесе за замяната на разговора за корупцията с този за качеството на демокрацията, коментира на свой ред социологът Първан Симеонов.

Случващото се в политически план се разглежда по линията консерватизъм-либерализъм. Консервативното е идеалното убежище за беззаконие. Разказва ни се битов консерватизъм. Това обединява целия парламент, като има теми, които не са докоснати, продължи Симеонов.

Темата за консерватизма е полудяване на политическия компас. На Балканите сме като бермудския триъгълник, взе отношение и Чолаков.

 Двамата гости коментираха и речта на президента: „Радев се опитва да говори на десет езика. Опитва се да говори на езика на едната опозиция, на другата опозиция”, заяви Симеонов.

„Работата на президента е да бъде коректив. Той трябва да казва нещата право в очите и го направи. Той заяви, че има атрофия, че има корупция. Има усет за теченията, които са различни от опозицията”, смята Чолаков.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.