Начало » ”Тренд”: При избори днес ГЕРБ е с 21,8%, БСП с 18,3%

”Тренд”: При избори днес ГЕРБ е с 21,8%, БСП с 18,3%

by admin
0 comment

50% от симпатизантите на БСП искат предсрочни избори. ГЕРБ запази мястото си на първа политическа сила с 3,5% пред основния си опонент БСП, сочи проучване на „Тренд“.
През януари основните партии и институции запазват подобни нива на подкрепа в сравнение с месеците ноември и декември. Това показва проучване на изследователския център по поръчка на вестник „24 часа“ за нагласите на българите към основните партии и институции.


ГЕРБ запази мястото си на първа политическа сила с 3,5% пред основния си опонент БСП. Данните са на база всички запитани.

Същата е подкрепата за ДПС и Обединени патриоти, като разликата между двете формации е по-малка от 1%. Трудно могат да се дадат категорични оценки в реалната избирателна ситуация, която от двете политически сили ще заеме трета позиция.

Реформаторският блок продължава да поддържа своята инерция си – набиращи 1,9%. При запазване на тези нива на обществена подкрепа за „Воля“ (1,6%) ще бъде предизвикателство попадането в ново Народно събрание.

Не се отчита съществена динамика и при извънпарламентарни партии „Да, България“ (1,6%) и ДСБ (1%).

 
37% декларират, че няма да упражняват правото си на глас.

Парламентът остава с най-ниска положителна оценка за работата си (24%), докато 63% дават негативна оценка.

35% от пълнолетните български граждани дават положителна оценка на работата на правителството. Основната част от позитивно настроените са привържениците на ГЕРБ. Симпатизантите на „Обединени патриоти“ са по-разколебани в мнението си, но въпреки това почти две трети от тях поддържат подкрепата си за правителството.

Изследването е представително за пълнолетното население на страната и е проведено сред 1002 пълнолетни български граждани по метода „лице в лице“. Проучването е извършено в периода 10-18 януари 2018 г.

 
източник:  frognews.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.