Начало » Шест месеца прокуратурата крие докладите за корупция в община Перник

Шест месеца прокуратурата крие докладите за корупция в община Перник

Това заяви Радослав Червенков.

by Manager
0 comment

Корупция има, но никой не иска да разследва, толкова много хора са обвързани с получаване на пари под масата, че всичко потъва като сигнали. Знаем, че има доклад на Агенцията за държавен и финансов надзор. В момента, в който аз се опитах да достигна до него и да го прочета, се оказа, че той е изтеглен. Пуснахме официално запитване заедно с нашия народен представител Димо Дренчев до Агенцията и ни върнаха отговор, че доклада е в прокуратурата и своевременно ще ни информират, ако има някаква промяна. Това беше през май месец. Мисля си, че за 6 месеца, ако всичко е било наред са щели вече да излязат със становище.“, каза кандидатът за кмет от „Възраждане“ Радослав Червенков в телевизионно интервю.

Той разкри, че като е разглеждал документите му е направило впечатление, че общинското предприятие, което се казва Индустриална Логистична Зона Перник, до момента не е извършило никаква дейност, а за миналата година са си раздали 120 000 лв. за заплати.

„Задължително смятам, че трябва да се работи много по-активно с общинските дружества. Мога да дам пример с общинската фирма в Перник, която се занимава със строителния надзор. За последните години има 98 обществени поръчки, които включват строителен надзор, аз съм направил една малка извадка на 14 от тях, защото те са конкретно само за надзор. Тези 14 обществени поръчки са на стойност 253 000 лева. Въпросът ми е защо тези дейност не е насочена към общинската фирма, чиято дейност е точно строителен надзор, а са дадени на съвсем други фирми, някои от които нямат нищо общо с Перник. Това са средства, които можеха да останат в общината и тези пари, които са изтекли към външни дружества, с тях можеше да се направи ремонт на някоя улица, например. Знам от юристи, които се занимават с обществени поръчки, че това е най-лесният начин, след това да се върнат проценти от сумата към общината за благодарност и това е порочна практика в цялата страна, чрез нагласени фирми да се връщат огромни средства към черната каса на общината.“, допълни Радослав Червенков.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.