Начало » Разследващият орган за противодействие на корупцията е силната имунна система на държавата

Разследващият орган за противодействие на корупцията е силната имунна система на държавата

Забраняват на изпълнителите на обществените поръчки да ги възлагат на друг

by Manager
0 comment

В дневния ред на последното провело се заседание са включени десет законопроекта, които имат за цел да подобрят и облекчат живота на българските граждани, обяви преди началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Гълъб Донев.

Той се спря специално за закона за противодействие на корупцията и закона за обществените поръчки, като отбеляза, че независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е силната имунна система на държавата срещу порочните практики. Ин хаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства. Затова се предвижда забрана изпълнителят да превъзлага поръчката, посочи Донев.

Министерският съвет е внесъл в понеделник в Народното събрание одобрените проекти за закони, част от които се изискват по Плана за възстановяване. Днес МС ще разгледа още три закона от този пакет – за противодействие на корупцията сред хората, заемащи висши публични длъжности, закона за медиацията и закона за обществените поръчки.

Правителството ще обсъди и отпускането еднократна финансова помощ за отопление от 400 лв. За целта са необходими допълнителни 20 млн. лв. към Министерството на труда и социалната политика. Все още не е обявено по какви критерии ще се отпуска помощта. По предварителни

Депутатите ударно задават въпроси на министрите, като най-много са те към министъра на благоустройството Иван Шишков – 18 на брой, дано със същия устрем вършат и законодателната дейност, коментира още премиерът.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.