Начало » „Технотест“ АД: Има корупция в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“

„Технотест“ АД: Има корупция в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“

by Manager
0 comment

„Технотест“ АД поиска намесата на компетентните органи в страната за спазване на европейското и българската законодателство за гарантиране на пътната безопасност на превози и пътници.

Причината е възстановяването от Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация“ на незаконна схема с т.н технически служби, които не са акредитирани от Изпълнителна агенция „Българска служба акредитация (БСА) за извършване на изпитания. От компанията уточняват, че, за да се спази закона, всяко изпитване на ППС, минали през въпросните служби, се извършва „на хартия“ в Германия.

 

 

Със заповед на изпълнителния директор на агенцията Бойко Рановски три компании без акредитация от БСА, без стендове за техническо изпитване и оборудване, без компетентен персонал и опит, са незаконно признати за лаборатории при изпитване на превозни средства.

„Технотест“ АД не еднократно е изпращала сигнали до автомобилната агенция за нарушения и е призовавала за спазване на Регламент 2018/858 на ЕС за одобряване и надзор на пазара на моторни превозни средства, който определя правила и технически изисквания и процедури за безопасност, опазване на околната среда и увеличаване на проверките на пазара.

Действията на ИА “Автомобилна администрация“ и пълното пренебрегване на европейското и българското законодателство са свързани с корупция или некомпетентност, посочват от „Технотест“.

 

fakti.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.