Начало » ЦАЧЕВА: 57 ДЕЛА ЗА КОРУПЦИЯ СЕ ВОДЯТ ВЪВ ВКС

ЦАЧЕВА: 57 ДЕЛА ЗА КОРУПЦИЯ СЕ ВОДЯТ ВЪВ ВКС

by admin
0 comment

57 дела за корупционни престъпления срещу политици и държавници се водят във ВКС от 2014 г. насам. Тези данни цитират правосъдния министър Цецка Цачева по време на дебатите за вота на недоверие в парламента.

Никой не отрича, че корупцията е голям проблем в България, но правителството работи по този проблем, категорична бе Цачева. И цитира премиера Бойко Борисов, който в Страсбург обяви, че „корупцията има навсякъде и водим огромна битка“.

Цачева разкритикува БСП, че използва манипулативен подход в мотивите си за вота. И цитира данните, според които България е на 12-о място по корупция в Европа.

Цачева се връща и назад в годините като цитира изследвания от 2007 г., когато 92% от избирателите твърдят, че има корупция, а през 2009 г. цифрата е била 97%.

Да се твърди, че няма воля, политики и нищо не се прави от това правителство е дълбоко невярно, отсече Цачева. И отчете приемането на антикорупционния закон и на промени в НК, както и изпълнение на мерките, приети от КСНС при президента.

Правосъдната министърка сравни предизборните платформи на ГЕРБ и БСП и обясни, че в червената борбата с корупцията се споменава само веднъж.

Борбата трябва да се води неотлъчно, категорична бе Цачева. И има резултати, макар да не казваме, че са добри, допълни тя.

Цачева цитира информация от ВКС за корупционни дела от 2014 г. насам: срещу 17 депутати, 40 представители на изпълнителната власт, 17 на местната власт, 22 съдии, прокурори и следователи.

Има воля за борба с корупцията, правителството може и изпълнява стратегическите документи и ангажиментите си последователно, системно и комплексно, допълни Цачева.

Дайте своя принос, но бъдете добронамерени, защото по този важен въпрос едва ли ще изведете дивиденти, обърнете се към министъра на опозицията. Не мислете, че 100 пъти като повтори една нестина, тя ще се превърне в истината. Поддържате твърденията, но гражданите няма да ви повярват, че нищо не се прави от кабинета „Борисов“, каза Цачева .

Източник: www.24chasa.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.