Начало » БОРИСОВ НЕ ДОЙДЕ В НС ЗА ВОТА, НИНОВА: ОГЛУШИТЕЛНО ОТСЪСТВИЕ

БОРИСОВ НЕ ДОЙДЕ В НС ЗА ВОТА, НИНОВА: ОГЛУШИТЕЛНО ОТСЪСТВИЕ

by admin
0 comment

Вотът на недоверие приключи, преди да е започнал. Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за вина за корупция. Ако не беше така, той щеше да е тук. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание по време на обсъждане на внесения от левицата вот на недоверие срещу правителството заради корупция в управлението. 

„Този вот не е само за БСП и на БСП. Той е на майките в София, които не са си платили и не са в онзи списък за детските градини с предимство. Той е за работниците, които не са си получили заплатите, но работодателите ще се измъкнат от отговорност, защото са си платили на когото трябва или са близки до властта. Той е на собствениците на малки и семейни фирми, които няма да получат обществена поръчка“, каза още Нинова.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева обвини опозицията, че в мотивите за вота на недоверие не са посочени факти за това, че корупция има навсякъде: 

„96 на 100 от гърците, 94 на 100 от испанците, кипърците и хърватите смятат, че корупцията е широко разпространена в обществото ни. Преди българите в тази класация са представители на 12 други нации. На въпрос дали е приемливо да дадете подарък на чиновник, за да получите услуга от администрацията, 60 на 100 от унгарците и латвийците отговарят утвърдително, както и 50 на 100 от хърватите. Българите сме на 9-то място“ 

Депутатът от БСП Таско Ерменков поиска председателят на Народното събрание Цвета Караянчева да обяви почивка до идването на премиера Бойко Борисов в парламента.

„Няма такава държава, в която се гласува вот на недоверие по отношение на корупционна политика на правителството, не на отделен министър или отделно министерство, и премиерът да не присъства. Ако го е страх, ако той има някакви притеснения, аз го разбирам чисто човешки“, заяви Ерменков.     

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.