Начало » Арестуваха кмета на Омуртаг, той получи микроинсулт

Арестуваха кмета на Омуртаг, той получи микроинсулт

by Manager
0 comment

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е бил арестуван при акция в общинската администрация.

Той е обвинен, че в качеството си на длъжностно лице е участвал в организирана престъпна група, създадена от баща му. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Ешрефов е получил емоционален срив и след него – микроинсулт. Настанен е в болница с охрана.

Бащата на кмета Хасан Хасанов също е задържан за това, че от началото на 2019 г. на територията на общината, е ръководил организирана престъпна група, в която участват длъжностни лица, създадена с цел умишлено извършване на престъпления по служба.

Акцията по задържането на двамата мъже е ръководена от ДАНС, КПКОНПИ и СГП. Първоначално разследването е образувано по данни за подкуп. Но след извършени са действия по събиране и проверка на доказателства, и оперативно-издирвателни мероприятия, властите имат основания да смятат, че това е организирана престъпна група.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.  Предстои да бъде направено искане от Прокуратурата пред Софийски градски съд за  взимане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двамата.

Припомняме, че преди няколко месеца ДАНС влезе в Община Омуртаг при разследване на Ешрефов за конфликт на интереси – възлагане на обществени поръчки и дейности на неговия баща.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.