Начало » Зеленски разпореди проверка, в армията има корупция

Зеленски разпореди проверка, в армията има корупция

Служители на териториални центрове за набиране на военнослужещи вземат подкупи.

by Manager
0 comment

Президентът на Украйна Володимир Зеленски нареди създаването на специална комисия, която да извърши одит на ръководителите на регионалните служби в цялата страна за набиране на войници в армията, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

След среща с висшите военни командири Зеленски заяви, че комисията ще бъде оглавена от генерал Олександър Павлюк, който е първи заместник-министър на отбраната. Решението е взето след съобщения в украинските медии за съмнения в корупция срещу ръководител на една от регионалните наборни служби.

Агенция Укринформ посочва, че става дума за военния комисар на Одеска област Евгений Борисов, чието семейство е закупило недвижими имоти и друга собственост на стойност 4,5 милиона долара в Испания след въвеждането на военното положение в Украйна миналата година.

„Дадох спешна заповед на командващия [на въоръжените сили на Украйна Валерий] Залужни незабавно да уволни така наречения одески военен комисар, ръководител на местния център за окомплектоване на армията, за когото говори цялата ни страна“, каза Зеленски.

Украински медии съобщиха, че служители на териториални центрове за набиране на военнослужещи вземат подкупи, които обикновено възлизат на няколко хиляди долара, за предоставяне на отсрочка или освобождаване от военна повинност. „Издадох спешна заповед за създаване на комисия… и съвместно с правоприлагащите звена и Националната агенция за превенция на корупцията да провери всички ръководители на военни наборни служби във всички региони на Украйна, за да не се позори нашата държава и паметта на героите, които загиват на фронта“, заяви Зеленски в приложението Телеграм.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.