Начало » УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ШОФЬОР, ОПИТАЛ ДА ПОДКУПИ ПОЛИЦАИ В ГРАД ИСКЪР

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ШОФЬОР, ОПИТАЛ ДА ПОДКУПИ ПОЛИЦАИ В ГРАД ИСКЪР

by Manager
0 comment

За да не му съставят акт за нарушение, казал, че ще ги почерпи и пуснал през сваленото стъкло на предната врата на служебния автомобил банкнота с номинал 50 евро

На 6 ноември, понеделник, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен, срещу П.П., роден 1970 година от село Карлуково, обл. Ловеч.

Той е обвинен в това, че на 04.06.2023 година, в град Искър, обл. Плевен, се опитал да даде подкуп в размер на 50 евро, на полицейски органи при РУ – Долни Дъбник, за да не му съставят акт.

Обвиняемият бил спрян за проверка в град Искър, при която полицейските служители установили, че автомобилът, който управлявал е със служебно прекратена регистрация от април месец тази година. За да не му съставят акт за нарушение, П.П. казал, че ще ги почерпи и пуснал през сваленото стъкло на предната врата на служебния автомобил банкнота с номинал 50 евро. Последвало незабавното му задържане и уведомяване на дежурния служител в Оперативна дежурна част при РУ- Долни Дъбник.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият е признал вината си и не е искал да се събират доказателства. Постановена е присъда, с която му е наложено наказание в размер на 4 месеца лишаване от свобода – условно, с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лева. Разноските по делото са за сметка на подсъдимия.

Присъдата не е окончателна. Същата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – Велико Търново, в петнадесетдневен срок.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.