Начало » Шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев: Залети сме със сигнали срещу кметове на много места

Шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев: Залети сме със сигнали срещу кметове на много места

by admin
0 comment

„Залети сме от сигнали срещу кметове на редица населени места, явно има проблем навсякъде и това не се дължи на някаква партийна принадлежност, това са лоши практики, които съществуват на много места в страната. Има сигнали от всякъде, включително и такива, които са недостоверни. Ще видите, че всеки следващ път ще процедираме по идентичен начин и няма да има разлика, независимо за какъв кмет става въпрос и от коя политическа сила“,

заяви шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев, в отговор на обещанието на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, че много скоро ще има подобни разследвания и срещу други кметове и общини.

Гешев уточни, че Специализирана прокуратура работи по случая с кмета Марин Рачев от ноември миналата година, от когато има компетентността за това, с последните промени в НК.

„Преди това беше в компетентността на съответните окръжни прокуратури и окръжни съдилища. Борбата с тези лоши практики логично е да не е била дотолкова ефективна, колкото желаят българските граждани“, коментира прокурорът. „Известни са ми доста случаи, които от ноември е поела Специализираната прокуратура. Това, което мога да заявя отговорно е, че това не е някаква пиар акция, това е първата такава от този начин на действие.

Опасявам се обаче, че лека-полека, както ви омръзнаха делата за наркотици, ще ви омръзнат и делата за кметове. Тогава ще се постараем да ви намерим нещо по-интересно“, обърна се Гешев към журналистите.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.