Начало » ДЖЕФ БЕЗОС ОГЛАВИ КЛАСАЦИЯТА НА ФОРБС

ДЖЕФ БЕЗОС ОГЛАВИ КЛАСАЦИЯТА НА ФОРБС

by admin
0 comment

Ажзон „Джеф Безос оглавява годишното класиране на милиардерите на сп.“ Амазон “ „Форбс“. С лично състояние от 112 млрд. долара Безос става най-богатият човек в света и единственият с над 100 млрд. Той е увеличил богатството си с 39 млрд. долара в сравнение с предишните години. Джеф Безос е собственик и на в. „Вашингтон пост“ , както и на аерокосмичната компания „Блу оридинжин“. 

Дългогодишният №1 – основателят на Microsoft Бил Гейтс е втори в класацията с 90 милиарда долара , трети е инвеститор №1 за всички времена  Уорън Бъфет с 84 милиарда долара

Бернар Арно е известен като „диктаторът на лукса“, който е президент и изпълнителен директор на Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) и президент на Christian Dior SA

Американците са силно представени в списъка от 2208 милиардери от 72 страни. В челната десятка са още шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг и братските индустриалци Карлс и Дейвид Кох. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е излязъл от 544-о на 766-о място. Богатството му се стопи с 400 милиона долара през последната година – до 7,1 милиарда. 

В сравнение с миналата година 121 души са отпаднали от списъка, но други 259 са включени в класацията за първи път. 

Общото богатство на всички милиардери в списъка е 9,1 трилиона долара, средно по 4,1 милиарда долара на човек, което според „Форбс“ е нов рекорд.

Саудитска Арабия не е представена тази година. Причината е скандалите за корупция в кралството, където имуществото и богатството на много членове на кралското семейство е било задържано от държавата и затова не може да се направи точна оценка. 

Двама технологични предприемачи от континентален Китай се изкачват за първи път в Топ 20. Ма Хуатенг е най-богатият човек в Азия и Китай, благодарение отчасти на фирмата Tencent и нейната чат приложение WeChat с почти 1 милиард активни потребители. Tencent също има дялове в Тесла, Snap и в услугата за музикален стрийминг Spotify.  

Джак Ма, създателят на гиганта за електронна търговия Alibaba, се радва на 76% увеличение на акциите на компанията за една година.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.