Начало » КОРНЕЛИЯ ПОДКАРА БСП ДА ВЪРВИ ПРИ НАРОДА

КОРНЕЛИЯ ПОДКАРА БСП ДА ВЪРВИ ПРИ НАРОДА

by admin
0 comment

Парламентарната група на „БСП за България“ поиска оставката на правителството, разпускането на парламента и предсрочните избори. Това обяви в началото на новия политически сезон председателят на групата Корнелия Нинова в изявление от парламентарната трибуна.

„Започваме тази сесия с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство“, посочи тя и предложи на българските граждани разговор за промяна на системата.

Нашата парламентарна група реши – 20 души ще останат в залата и ще застанат на позициите на „БСП за България“, останалите излизаме оттук и идваме при вас, с нашето предложение, с молба, с нашето готовност да чуете. Наистина без съюз около националната кауза и доктрина, около решение за слагане на край на този преход, нищо няма да се промени, посочи Нинова.

В парламента БСП има 79 депутати.

„Ето защо, скъпи сънародници, отворени към вашите идеи, към вашите умове, към вашите емоции и труд, протягаме ръка за бъдещ модел на управление на България, който поставя добър живот за вас, национална проповедничество и българство“, добави лидерът на опозицията.

В последната месец се появиха две събития и една трагедия, които казват всичко за последните 29 години, отбелязва Нинова и изрежда – срива на Търговския регистър, случайно с измамите 250 хиляди души от застраховател, 17 са загинали невинни поради корупция и кражби. На този фон, според председателя на БСП, е дошла информацията, че чуждестранните инвестиции са се сринали десет пъти, цените започват нагоре, а от 1 октомври очакваме ново увеличение на цената на газа.

Какво казват всички тези факти – корупцията и кражбите, връзките на властите с бизнеса – доведоха до физически смърт. Държавните институции са блокирани, държавата се е отказала от грижата за своите граждани и е длъжна да ги защитава в случай на фалити.

Управляващите реагираха, като се хванаха за гуши, но не в спора за патриотизма и падолюбието, а в спора за постове и пари, изтъкна от трибуната Нинова.

Главният партия в коалицията – ГЕРБ, от събота също реагира и в следващите дни ще бъдем свидетели на битката Цветанов-Борисов, посочи тя и отбеляза, че исканите оставки от премиера Борисов са оспорени от Цветанов. По думите й това говори за абсолютна нестабилност при управляващите и несигурността в страната. Най-тежката реакция е отговорът- диктатура „.

Нинова се обърна и към лидери на коалицията.

Г-н Валери Симеонов, кои са маргиналните групи, които искат промяна на правителството, майките с увреждания ли са маргинали или се борят за живота на децата си? Г-н Каракачанов, кои са тези, които искат кръв – 10-те деца от хора на БНР, които протестират пред МС ли? Г-н Борисов, къде са спящите клетки? „Спящи клетки“ се казва за терористи, за ИДИЛ. Баба Дора е спаяща клетка на терористка или жена, която се бори за правото да работи, да гледа животни, да работи и да изкарва хляба. Това е реакцията на диктатурата – всеки, който е недоволен е или спяща клетка или маргинал, защото народът стана и каза мнението си, а то е – че повече не може, категорична е председателят на БСП.

Нина предлагат теми за разговор и евентуално съгласие: здравеопазването и намаляването на ДДС за лекарства, храни, бебешки стоки, облекчени кредити за жилища за младежи, за прецизиране на пенсиите.

 

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.