Начало » Арестуваният за корупция шеф на „Миграция“ в ОД МВР-Разград получавал до 3000 евро на човек

Арестуваният за корупция шеф на „Миграция“ в ОД МВР-Разград получавал до 3000 евро на човек

by Manager
0 comment

От прокурататурата в Разград дадоха подробности за задържания полицейски началник на група „Миграция“ в ОД МВР-Разград. Има данни, че поне от една година полицейският началник е участник в корупционната схема. Той е получил финансови облаги – малки суми, но редовно. Това заяви окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

В резултат на действията на разследващите във вчерашния ден са задържани 7 души. Сред тях има преводачи, застрахователи, епизодично се появяват и адвокати. Най-вероятно жена с двойно гражданство, която е посредничила и е набирала турски граждани, които да се сдобият с визи, категория D, е служител на българското консулство в Истанбул.

Турски граждани, които никога не са имали право да се сдобият с българско гражданство или виза, категория D, са се свързвали с жената посредник, предава БНТ. Тя съответно е намирала реални адреси на територията на област Шумен и Разград, правила е предварителни разговори, след което ги е посочвала на началника на група „Миграция“ към ОД МВР-Разград, а към него е възниквало задължението да провери – нещо, което не е правил повече от 1 година.

По тази схема са се възползвали поне 100 чужди граждани, като задържаният полицейски началник е получавал суми от порядъка на 200-300 евро на човек, но има случаи, в които е получавал и 2000-3000.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.