Начало » 6 години затвор за корупция

6 години затвор за корупция

Всички обвинения срещу нея са с политически мотиви

by Manager
0 comment

Съд в управляваната от военните Мианма осъди днес свалената от власт бивша лидерка на страната Аун Сан Су Чжи по още две обвинения за корупция. Тя получи още две тригодишни присъди затвор, които ще изтърпи едновременно. Заедно с предишните присъди Су Чжи ще трябва да прекара в затвора общо 26 години, предаде Асошиейтед прес.

Седемдесет и седем годишната бивша лидерка беше задържана на 1 февруари 2021 г., когато военните извършиха преврат и свалиха законно избраното правителство. Су Чжи отхвърли обвиненията срещу нея по сегашното дело – за получаване на подкуп от 550 000 долара от Маунг Вейк – магнат, осъден преди няколко години за наркотрафик.

Су Чжи вече беше осъдена на 23 години затвор, след като бе призната за виновна за незаконен внос и притежание на радиостанции, нарушаване на антиковидните ограничения, нарушаване на закона за класифицираната информация, подстрекаване към бунт, изборни измами и по още пет обвинения за корупция.

 

 

Нейни привърженици, както и независими анализатори, казват, че всички обвинения срещу нея са с политически мотиви и са опит тя да бъде дискредитирана, с което да се легитимира завземането на властта от военните и едновременно да се попречи на бившата лидерка да вземе участие в следващите избори, които военните обещаха да бъдат произведени през 2023 г. За днешната присъда срещу Су Чжи съобщи представител на съдебната власт, който поиска да остане анонимен, за да не бъде наказан от властите. Според него се очаква през следващите дни адвокатите на бившата лидерка да обжалват присъдата.

fakti.bg

 

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.