Начало » Подкрепя ли Румен Радев корупцията с уволнението на директора на БАБХ?

Подкрепя ли Румен Радев корупцията с уволнението на директора на БАБХ?

by Manager
0 comment

Със заповед на служебното правителство проф. Христо Даскалов беше освободен вчера от длъжността изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/. Това беше съобщено на брифинг в Министерство на земеделието /МЗ/. На негово място назначиха Христо Вълчанов, който заемаше длъжността до края на 2021 година. Припомняме ви, че Вълчанов започна процедурата за нов 10-годишен договор с частната фирма Евролаб 2011“ на ГКПП „Капитан Андреево“.

Проф. Даскалов коментира уволнението си във Facebook така:

„Връщането на старите корупционни схеми започна още преди ГЕРБ да са изпълнили отговорността си да направят редовно правителство.

Преди малко със заповед на служебното правителство бях уволнен от БАБХ, а на мое място като изпълнителен директор отново е назначен Христо Вълчанов, който беше на тази длъжност от юли до края на 2021 г. Това е човекът, който в края на същата година започна процедурата за нов 10-годишен договор с частна фирма на границата.

Знаете всички факти по случая „Капитан Андреево“. Знаете за заплахите, за опитите за подкупи, за черната кампания срещу всички нас, които „посегнахме“ на любимата фирма на Борисовата власт. Знаете за партийните функционери на ГЕРБ, свързани с фирмата на границата. Знаете, че направихме всичко, за да спрем реставрацията на „Евролаб 2011“ на „Капитан Андреево“. Това е отговорът на държавата.

Заедно с колегите от „Продължаваме промяната“ /ПП/ ще продължа да се боря вече от Народното събрание със схемите, които тровят и ограбват хората и които канализират огромен финансов ресурс за купуване на избори. Но уволнението ми е знак, че имаме нужда от цялата ваша подкрепа, за да не се върнем обратно в мрака, от който точно започнахме да излизаме!“

Проф. Христо Даскалов е един от малкото хора, които през седемте месеца, докато управляваше „Продължахме промяната“ /ПП/, работеше безкористно за справянето с корупцията, корупционния модел ГЕРБ-ДПС и за запазване на законността. Той бе едни от ключовите хора, изиграли важно значение при разкриване на схемата на „Капитан Андреево“ и връщането на собствеността на граничния пункт от частни ръце на държавата.

Христо Даскалов наред с Иван Христанов, бивш зам.-министърът на земеделието, общественика Константин Бачийски, Бойко Рашков, бивш вътрешен министър, Александър Дунчев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, са част от хората, борещи се срещу задкулисието и корупцията в държавата. Принос с корупционните схеми имат и от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/.

С този акт на президента Румен Радев, официалните причини, посочени от аграрното министерство за отстраняването на Христо Даскалов, са неоснователни според българските граждани. В социалните мрежи потребителите изразиха недоволството си срещу рокадата. Според тях причините за нея няма да се посочат публично, а ще се тиражират причини, които не отговарят на истината..

 

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.