Преди ареста е имало гонка, при която са пострадали няколко полицаи, които са закарани за преглед. Униформените нямат сериозни наранявания. Скъпата кола била открадната преди дни. След това крадците се свързали със собственика и поискали откуп за нея.

„Служители на СДВР проведоха спецоперация след информация, получена през миналата седмица. Става въпрос за лице, което предлага съдействието си за връщане на МПС срещу имотна облага. Затова днес, в 18:30 часа, веднага след предаването на петцифрена сума, мъжът беше задържан”. Това обясни на брифинг началникът на сектор „Престъпления, свързани с МПС” към СДВР главен инспектор Николай Пелтеков.

По думите му мъжът е опитал да избяга с автомобила си от полицията, след като е получил откупа. „При последвалото преследване патрулките са препречили пътя му. Това е и причината четири от полицейските автомобили да понесат щети”, посочи Пелтеков.

Той уточни, че ранените при гонката полицаи са в добро състояние. „Двамата колеги са прегледани в МВР болница. Добре са. Те вече са изписани от лечебното заведение”, подчерта главният инспектор.