Начало » ЗАБРАНИХА СНИМКИТЕ НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ ЗАРАДИ СКАНДАЛНИТЕ РАЗКРИТИЯ ЗА КОРУПЦИЯ

ЗАБРАНИХА СНИМКИТЕ НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ ЗАРАДИ СКАНДАЛНИТЕ РАЗКРИТИЯ ЗА КОРУПЦИЯ

by admin
0 comment

След като правителството наля стотици милиони лева в строителството на оградата на границата без обществена поръчка, сега вече е в ход тотална забрана за какъвто и да е граждански контрол над съоръжението. МВР реши да въведе режим от времето на Студената война, в който в зоната преди границата с Турция имаше ограничителен режим за преминаване с т. нар. „открит лист“.

Министерският съвет включи оградата по българо-турската граница в списъка на стратегическите обекти, с което се забранява снимането й.

Освен снимането, се забранява внасянето и изнасянето на предмети. За придвижване в 300-метровата й зона за сигурност всеки е длъжен да подаде заявка в съответното управление на „Гранична полиция”.

За пръв път се заговори, че ще се забрани снимането на оградата след публикуването на скандалните материали на журналистката и настояща депутатка Елена Йончева за недобросъвестното й изграждане.

До момента в строителството на съоръжението и пътищата около него бяха налети близо 170 млн. лв. в някои „наши фирми“ без провеждането на обществена поръчка. Фирмите се посочват от съответните областни управители без да е ясно по какви критерии става това.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.