Начало » Затвор за бивша служителка на НОИ-Пловдив и нейния съучастник

Затвор за бивша служителка на НОИ-Пловдив и нейния съучастник

Двамата измамили десетки с документи за пенсиониране.

by Manager
0 comment
С 215 хиляди лева са завлекли пострадалите хора Александрина Георгиева и Лазар Лазаров.

На 3 години и седем месеца затвор ефективно, при първоначален общ режим, осъди Пловдивският районен съд 65-годишната бивша служителка на НОИ Александрина Георгиева и съучастникът й Лазар Лазаров за измама с предоставени документи за трудов стаж при пенсиониране пред НОИ.

Георгиева и Лазаров са осъдени за това, че за времето от месец юни 2014 г. до месец декември 2019 г., в условията на продължавано престъпление, след общ предварителен сговор, с цел да набавят за себе си имотна облага, са въвели в заблуждение 31 граждани, с което им причинили имотна вреда в особено големи размери – общо в размер на 215 728  лв.

Георгиева и Лазаров са признати за виновни и за това, че в съучастие с 42-годишната Николина Георгиева, дъщеря на Александрина, в периода от месец ноември 2017 г. до месец февруари 2019 г., в гр. Пловдив, в условията на продължавано престъпление, съставили неистински официални документи – УП №30 и трудови книжки, с цел да бъдат използвани пред длъжностни лица от Териториално поделение на НОИ в гр. Пловдив за доказване на положен трудов стаж на различни лица – престъпление по чл. 308 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Двамата са с мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Николина Георгиева пък ще плати глоба в размер на 2 500 лева за съучастието си.

Уважени са и гражданските искове на пострадали лица, които са ги предявили пред съда в качеството си на граждански ищци.

Присъдата на Районен съд–Пловдив не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд–Пловдив.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.