Начало » За два месеца: 88 души са осъдени окончателно за корупция в Румъния

За два месеца: 88 души са осъдени окончателно за корупция в Румъния

by Manager
0 comment

Сред осъдените лица са зам.-ректор на университет в Букурещ, директор на национална компания, двама директори на обществени институции, четирима полицаи, съдебен изпълнител, двама кметове на общини и осем държавни служители.

Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния съобщи, че през март и април по дела за корупция са били осъдени окончателно 88 души, предаде агенция Аджерпрес.

През месеците март и април по делата за корупция, заведени от Националната дирекция за борба с корупцията, са били осъдени 88 обвиняеми чрез 58 окончателни съдебни решения за престъпленията вземане и даване на подкуп, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение, злоупотреба с европейски фондове, се посочва в изявление на антикорупционната прокуратура, изпратено до Аджерпрес.

Наложените от съда наказания варират от четири години и девет месеца затвор до осем месеца с отлагане на изпълнението на присъдата, предава БТА.

Сред осъдените лица са заместник-ректор на университет в Букурещ, директор на национална компания, двама директори на обществени институции, четирима полицаи, съдебен изпълнител, двама кметове на общини и осем държавни служители, съобщават от антикорупционната прокуратура.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.