Начало » ТИХОМИР БЕЗЛОВ: ИМА КОРУПЦИЯ ПРИ КОНТРАБАНДАТА С ЦИГАРИ

ТИХОМИР БЕЗЛОВ: ИМА КОРУПЦИЯ ПРИ КОНТРАБАНДАТА С ЦИГАРИ

by admin
0 comment

Корупцията при контрабандата с цигари има, когато това се внася и продава нелегално, защото това не е възможно без съдействието на служители от реда и дори политици, каза за Радио „Фокус“ главният експерт в програмата „Сигурност“ в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов.

Повод за думите му са уж добрите резултати на страната ни в областта на контрабандата с цигари, но постоянните нива на корупция.

„Когато имаш опасение, че за теб ще има последици, просто не го правиш. Ако направите опит да намерите в момента цигари на известните контрабандни пазари, ще ви бъде доста трудно в сравнение с предишните години – това показва, че хората, които отговарят за тези райони, действително знаят, че ще имат последици за тях, ако позволят да се продават нелегални цигари.

Разликата при други сфери, например, ако говорим за здравеопазване или друга сфера на контрабанда, като например случая с горивата – там няма да се ориентира кой продава, по колко продава, къде продава. Обикновено имате обвинения – тези бензиностанции, този политик „, уточни Тихомир Безлов.

Експертът обясни, че борбата с контрабандата на цигари, използваща корупцията като инструмент, е по-ефективна, защото механизмите при нея са ясни и има ясни критерии за измерването й, докато при останалите видове корупция това не е възможно.

 

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.