Начало » ПАРЛАМЕНТЪТ БЛАМИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ЗАЩИТАТА НА ПОДАТЕЛИТЕ НА СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

ПАРЛАМЕНТЪТ БЛАМИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ЗАЩИТАТА НА ПОДАТЕЛИТЕ НА СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

by admin
0 comment

Правосъдният министър Цецка Цачева заяви пред Би Ти Ви, че не подкрепя решението на парламента подателите на сигнали за корупция да не получават защита от съдебно преследване. В края на миналата седмица депутатите гласуваха това предложение при окончателното разглеждане на текстовете на нов закон за борба с корупцията.

Идеята е на ДПС и „Обединени патриоти“, като първоначално не беше приета в комисия на второ четене миналата седмица, но след това мина в пленарната зала. В проекта на ГЕРБ беше записано, че срещу подателите на сигнали няма да могат да бъдат завеждани граждански дела, но предложението им не беше одобрено. В текстовете от закона е записано още, че подателите на сигнали ще трябва да се идентифицират с три имена, ЕГН, адрес, телефон, факс и електронен адрес.

„Не подкрепям това решение на парламента. Трябваше да се гласува предложението на правителството да не се повдигат обвинения на свидетелите. В това отношение Народното събрание бламира предложението на правителството“, заяви Цачева.

Тя добави, че ако някой реши да подава сигнал за корупция, той трябва да разполага с данни и доказателства, за да е сигурно, че няма да попадне под ударите на закона.

Цецка Цачева коментира и смяната ѝ в тясното ръководство на ГЕРБ с Даниела Дариткова. По думите ѝ като правосъден министър има много ангажименти, а освен това партията имала нужда от обновяване.

Източник: dnevnik.bg

 

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.