Начало » Осъден за корупция кмет избяга с паспорт на роднина

Осъден за корупция кмет избяга с паспорт на роднина

by Manager
0 comment

Осъден за корупция кмет избяга с паспорт на роднина. Кметът на Бая Маре Каталин Керекеш е избягал през румънско-унгарската граница в петък, като е показал паспорт на роднина, с когото имали физическа прилика. Бягството му часове преди произнасянето на осъдителна присъда за корупция предизвика вълна от оставки в структурите на МВР в Румъния, пише Дневник.

Главният инспектор на граничната полиция Виктор-Щефан Ивашку е бил освободен от длъжност. Уволнени са и окръжният полицейски инспектор на Марамуреш, област в северната част на Румъния. Освободен е и началникът на Главна дирекция вътрешна охрана на Марамуреш.

В момента беглецът е в Италия заедно с майка си и съпругата си, а европейската заповед за арест все още не е изпълнена.

Осъден за корупция кмет избяга с паспорт на роднина

Кметът успял да се изплъзне само час и половина преди произнасянето на окончателната присъда в процеса срещу него. Той е преминал румънско-унгарската граница с такси, в което седял на предната седалка. Представил действителен документ за самоличност, принадлежащ на негов роднина, който живеел в друга европейска държава.

Кметът на община Бая Маре беше окончателно осъден от Апелативния съд на Клуж на пет години затвор. Присъдата е за вземане на подкупи.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.